DZIEŃ MAŁEGO BROWARU odbył się 15 października w Ustroniu, w ramach V Międzynarodowego Kongresu Browarników.
Główne punkty programu zawierały:
- Identyfikację potencjału małych producentów piwa
- Praktyczne funkcjonowanie produktu na rynku
- Źródła przewagi konkurencyjnej małych producentów piwa
Kadra prowadząca:
- dr hab. Aleksandra Wilczyńska, prof. nadzw. Akademii Morskiej w Gdyni, pracownik Katedry Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością Akademii Morskiej w Gdyni,
- dr Joanna Newerli – Guz, pracownik Katedry Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością Akademii Morskiej w Gdyni,
- dr Agnieszka Rybowska, pracownik Katedry Handlu i Usług Akademii Morskiej w Gdyni,
- mgr Sebastian Wawszczak, doktorant Katedry Towaroznawstwa i Zarządzania Jakością Akademii Morskiej w Gdyni.