Golden Cheese Poland – 9 października 2015 Warszawa

OSSKiC logo jpg  duże

Pierwsza edycja konsumenckiego konkursu sera Szefów Kuchni Golden Cheese Poland – za nami. Ocena odbyła się 9 października w restauracji Moonsfera w Warszawie.

Szefowie kuchni oceniali prawie 100 zgłoszonych serów w kilku kategoriach.

Wszystkie sery były zakodowane i sędziowie nie znali nazw handlowych ocenianych produktów ani ich producentów.

Oficjalne wyniki oceny (kliknij tutaj)

Każdy sędzia mógł przyznać maksymalnie 20 punków, czyli maksymalna ilość punktów, jaką mógł zdobyć konkretny ser wynosiła 140 (w każdej kategorii oceniało siedmiu jurorów).

Najbliżej tego wyniku był zwycięzca kategorii „ser do smarowania” – 119 punktów, zaraz za nim uplasował się lider kategorii „twaróg świeży” – 118 punktów, któremu z kolei deptał po piętach zwycięzca kategorii „ser do pizzy” ze 117 punktami. Następny w peletonie był złoty medalista kategorii „ser na deskę” ze 116 punktami.

Naprawdę, w tym konkursie niełatwo było zdobyć medal!!!

Bardzo wymagające i znające się na rzeczy jury było bezlitosne dla wszelkich niedoskonałości.

Tym, którzy w tym roku na podium się nie znaleźli – życzymy powodzenia w kolejnych edycjach.

Gwarantujemy rzetelność i solidność oceny.

Zdjęcia z uroczystej Gali Golden Cheese Poland – 28 października 2015 w Licheniu:

 

Relację z Gali będzie można obejrzeć na antenie TVP Poznań: premiera  07.11.2015r. pasmo 18;15 (powtórka  14.11.2015r. pasmo 18;15)