Nowe receptury w Browarze Namysłów

SONY DSC

Rok 2015 był wyjątkowy dla Browaru Namysłów. Wszystko zaczęło się w ostatnim kwartale roku 2014, kiedy to uruchomiony został drugi zakład produkcyjny – browar w Braniewie.

W tym samym czasie na rynek wprowadziliśmy kolejną markę regionalną – Braniewo. Jest to typowy lager o zawartości alkoholu 5,8% objętościowych. Piwo to warzone jest na wodzie oligoceńskiej z własnych ujęć browaru. Dostępne jest w butelce zwrotnej 500 ml, butelce bezzwrotnej 500 ml oraz puszce 500 ml. Sukces, jaki odniosła marka, potwierdził nasze wysokie kompetencje w warzeniu piwa, czego efektem jest wysoki popyt na nasze produkty, i pozwolił w tym roku wprowadzić na rynek nowe piwo – Braniewo chmielone na zimno. Podobnie jak wariant podstawowy, warzone jest na bazie wody oligoceńskiej. Jednak w trakcie procesu, prócz trzech standardowych chmieleń, chmielimy je po raz czwarty na zimno. Ten zabieg pozwala uwydatnić chmielowy aromat tak bardzo pożądany przez konsumentów przy jednoczesnym nie zwiększaniu uczucia goryczki. Braniewo chmielone na zimno dostępne jest w butelce zwrotnej 500 ml oraz butelce bezzwrotnej 500 ml – mówi Czesław Wojciech Szczepaniak, prezes browaru Namysłów.

Rok 2015 utwierdził nas również w przekonaniu, że sukces zależy przede wszystkim od jakości piwa – nasza flagowa marka, Namysłów Pils, została odznaczona złotem podczas profesjonalnego konkursu piw Golden Beer Poland 2015. Namysłów Pils zdobył złoty medal w kategorii piw jasnych lagerów – pełnych deklasując jednocześnie 32 konkurentów. Podczas tego samego konkursu srebrem w kategorii piw jasnych lekkich odznaczone zostało Zamkowe jasne pełne – podsumował prezes browaru Namysłów.

Udostępnij: