TECHMILK 2016 – fotorelacja

Zakończyło się XVII Seminarium TECHMILK. Wzorem lat ubiegłych obrady odbyły się w Hotelu Gołębiewski w Mikołajkach.

TECHMILK jest cykliczną konferencją naukowo-techniczną przyciągająca firmy wdrażające nowe technologie w przemyśle mleczarskim oraz kadrę techniczną i zarządzającą zakładów mleczarskich.

W tym roku do udziału w spotkaniu zgłosiło się 130 przedstawicieli przetwórców mleka, głównie spółdzielni mleczarskich.

SONY DSC

Na temat pomp spożywczych i zbiorników mówił Adam Biczak z firmy Spomasz Zamość S.A.

SONY DSC

Maciej Banaś z firmy Zentis prowadził wykład na temat trendów i innowacji wsadów owocowych w produktach mleczarskich

SONY DSC

Na temat Zaworów SD EKONOMIC mówiła Sandra Spinkiewicz z firmy Spinex

SONY DSC

Marek Kozak z firmy ATM mówił o zapewnieniu bezpieczeństwa produkcji poprzez skanowanie produktów przy pomocy X RAY

SONY DSC

Janusz Kroll z firmy Alima Bis prowadził wykład na temat procesów demineralizacji serwatki w przemyśle mleczarskim z zastosowaniem elektrodializy

SONY DSC

Paweł Łagoda z firmy Trepko mówił o podwyższeniu poziomu higienizacji maszyn

SONY DSC

O aseptycznych technologiach pakowania mówił Andrea Colombo z firmy IMA DAIRY&FOOD/ Euro-PAN

SONY DSC

Michał Dębiec z firmy Ecolab prowadził wykład o narzędziach optymalizacyjnych w obecnych czasach

SONY DSC

O nowych rozwiązaniach przesyłu produktu dla przemysłu spożywczego mówił Marek Pawłowski z firmy VENAIR

SONY DSC

Na temat metod usuwania zanieczyszczeń mikrobiologicznych z wód w zakładach mleczarskich mówił Jarosław Ostrowski z firmy UNITEX

SONY DSC

O maszynach pakujących w przemyśle mleczarskim mówił Wiesław Białas z firmy ILAPAK

SONY DSC

Marcin Kuprewicz z firmy Chr. Hansen prowadził wykład na temat serów niskotłuszczowych

SONY DSC

O mieszaniu dynamicznym w przepływie mówił Jakub Stobiecki z firmy OptiFlow

SONY DSC

L.Arkadiusz Geratowski prowadził wykład na temat Agregacji cech współczesnego produktu spożywczego jako wyzwania dla producenta maszyn

SONY DSC

O enzymach SEA-i mówiła Małgorzata Ziarno z firmy BIENCA

SONY DSC

Joanna Olszewska z firmy Tetra Pak prowadziła wykład na temat nowej kategorii produktów UHT – Baby food

SONY DSC

O innowacyjnej dezynfekcji wody z najniższą zawartością chloranów mówił Marcin Karczewski z firmy ProMinent

SONY DSC

Wykład o technologicznych i technicznych aspektach zastosowania stabilizatorów mówiła Anita Bondarczyk z firmy Culinar

SONY DSC

Wykład o powiązaniu zagospodarowania ścieków i odpadów a produkcją energii w przemyśle mleczarskim wygłosiła Monika Otulak-Komenda z firmy Enprotech

Udostępnij: