Lwóweckie Warsztaty Rozlewnicze. Nasza relacja

Zakończyło się jesienne spotkanie branży rozlewniczej. Edycja 2020 odbyła się w malowniczej scenerii Pałacu Brunów w Lwówku Śląskim.

Część merytoryczna

Zebranych powitał Marek Jakubiak, właściciel lwóweckiego browaru
oraz burmistrz Lwówka Śląskiego – pani Mariola Szczęsna

Dariusz Piróg, partner zarządzający i adwokat w Patpol Legal opowiedział zebranym o ochronie własności intelektualnej w branży browarniczej i napojowej
Rafał Ferber z runaways radził jak budować wartość firmy w oparciu o media społecznościowe
Małgorzata Orzechowska z firmy Sleever opowiedziała o innowacjach opakowaniowych
Jędrzej Gorczyński z firmy Calvatis przedstawił szereg rozwiązań zwiększających bezpieczeństwo mikrobiologiczne zakładu produkcyjnego
Dorota Kręgiel mówiła o potencjale napojów energetycznych, przedstawiła także doświadczenia z zagospodarowania produktów ubocznych w browarnictwie
Ilona Motyl podjęła temat higieny w zakładzie produkującym piwo
Paweł Szpila z Jako opowiedział o rozlewie na zlecenie
Prezentacje ciekawiły zebranych uczestników
Michał Gzylewski i Maciej Socjusz zaprezentowali ofertę firmy FOSS, głownie w zakresie analizy ziarna
Janusz Rozumecki i inżynier Michał Lenart z firmy JMR zaprezentowali system dealkoholizacji piwa

Wystawcy

Dwóch Wojciechów: Mazurek i Gurbisz prezentowało ofertę firmy B&P Engineering
Jacek Łubiński z uśmiechem odpowiadał na wszystkie pytania z zakresu oferty firmy Calvatis i nie tylko

Michał Gzylewski i Maciej Socjusz na stoisku FOSS
Paweł Czop i Zbigniew Hoim z dumą reprezentowali Spomasz Zamość
Rafał Dzięcioł z firmy Schoeller prezentował nowoczesne opakowania do przemysłu rozlewniczego
Zabytkowe wnętrza pałacu dodawały uroku strefie stoisk

Wycieczka do lwóweckiego browaru

Miedziane kadzie niezmiennie robią wrażenie, są też niezmiernie fotogeniczne
Dla niektórych uczestników mogła to być pierwsza w życiu wizyta w browarze
Gości oprowadzał Marek Jakubiak, właściciel browaru
Zabytkowy browar kryje wiele tajemnic..

Nagrody – krok do sukcesu

Warsztaty okazały się doskonałą okazją, aby uhonorować zwycięskie rozwiązania konkursu i plebiscytu KROK DO SUKCESU

Małgorzata Orzechowska odebrała wyróżnienie dla firmy Sleever za etykietę termokurczliwą
Paweł Moczyński z Esarom za napój energetyczny z orzeszkami
Janusz Rozumecki i Michał Lenart za system dealkoholizacji oraz stację uzdatniania wody
Bartosz Konopa dla Carotex za emulsje z olejem CBD

Jak ocenialiśmy piwo

Jak oceniliśmy napoje