PBA SD – System pomiaru napojów bezalkoholowych słodzonych standardowo oraz typu Diet

Kompaktowy analizator Packaged Beverage Analyzer SD M (PBA-SD M) to nowoczesny system do analizy napojów bez konieczności przygotowywania próbek. Niezależnie od typu analizowanego napoju, systemy PBA-SD M bazujące na urządzeniu głównym DMA™ M określają wartość °Brix, oraz stężenie rozpuszczonego CO2 albo stężenie %Diet. Skorzystaj z możliwości optymalizacji systemu zgodnie ze swoimi potrzebami, dodając odpowiednie moduły badania rozpuszczonego tlenu, zmętnienia lub odczynu pH.

Modułowy system do analizy dowolnego typu napoju

Stwórz system przystosowany do dowolnego rodzaju próbki: Skorzystaj z możliwości rozszerzenia podstawowej konfiguracji stosowanego urządzenia napełniającego PFD, miernika stężenia CO2 CarboQC ME oraz instrumentu głównego. Modele serii DMA™ M określają wartość °Brix, podczas gdy analizator do napojów bezalkoholowych Soft Drink Analyzer M jest także przystosowany do tworzenia pełnej analizy procesu inwersji cukru. W celu przystosowania systemu do analizy napojów bezalkoholowych, wykorzystaj model DietQC™ ME z opcją do napojów bezbarwnych. Wybierz moduł do rozpuszczonego tlenu, pH lub zmętnienia w celu uzupełnienia systemu do kompleksowej analizy napojów.

Najwyższa wydajność analizy jakości gotowego napoju

Urządzenie napełniające PFD pozwala na automatyczne napełnianie próbki bez konieczności jej przygotowywania polegającego na np. odgazowaniu lub filtrowaniu. Urządzenie przebijające i napełniające PFD Plus z łatwością radzi sobie z opakowaniami o wielkości 200 mL. Po naciśnięciu przycisku uruchamiania, system podaje wynik końcowej kontroli jakości w czasie od trzech do pięciu minut dzięki równoległemu pomiarowi wszystkich parametrów. System integruje nawet analizę %Diet i wymaga mniejszego poziomu wyszkolenia chemicznego od personelu.

Precyzyjne wyniki pomiarowe dla wszystkich parametrów

Nowa seria mierników gęstości i prędkości dźwięku wykorzystuje opatentowane technologie, takie jak metoda Pulsed Excitation Method. Są one także stosowane w systemach kompaktowych Packaged Beverage Analyzer M. Wybór modelu DMA™ 5000 M lub Soft Drink Analyzer M (SDA M) jako instrumentu głównego gwarantuje uzyskanie dokładności wyników rzędu <0,01 °Brix dla rzeczywistego stężenia cukru. Dodatkowo, objęta ochroną patentową metoda wielokrotnego rozprężania objętości pozwala na uzyskanie rzeczywistego stężenia rozpuszczonego w napoju dwutlenku węgla.

Uzyskaj niezawodne wyniki wraz z możliwością ich śledzenia.

Sprawdzone funkcje urządzeń firmy Anton Paar eliminują odchyłki wynikające z obciążenia temperaturowego (Thermobalance™) oraz ułatwiają napełnianie próbki bez pęcherzyków powietrza (Fillingcheck™ oraz U-View™). Czuły i jednocześnie wytrzymały ekran dotykowy PCAP o przekątnej 10,4”, opcjonalna klawiatura oraz czytnik kodów kreskowych znacznie ułatwiają zarządzanie danymi. Dodatkowo, urządzenie umożliwia wydruk raportu pomiarowego na standardowym szablonie lub transfer danych pomiarowych do odrębnego systemu analitycznego. Pozwala to na pełne śledzenie próbek zgodnie ze stosowanymi standardami.