Wege, które smakuje

Znamy medalistów konkursu Good Vege. Szefowie kuchni przyznali medale w czterech kategoriach: ABC KUCHARZA, WEGE OBIAD, ZDROWA PRZEKĄSKA oraz NA KANAPKĘ. Celem konkursu było wyłonienie smacznych wegańskich produktów.

Oto medaliści 2021:

Kategoria ABC KUCHARZA. W tej kategorii szefowie kuchni oceniali półprodukty do przygotowania wegańskiego posiłku. Składniki, dodatki oraz sosy i przyprawy niezbędne w każdej kuchni.
Złoty medal dla Zakładów Spożywczych „Bona” za Vegan sos bazyliowy
Srebrny medal dla Zakładów Spożywczych „Bona” za Vegan sos czosnkowy
Brązowy medal dla PPH Temar Sp. z o.o. za Mascarpone Veganation

Kategoria WEGE OBIAD. Tutaj oceniano gotowe potrawy: świeże, pasteryzowane lub mrożone, które po przygotowaniu stanowią pełny posiłek.
Złoty medal dla Pamso S.A. za Pierogi z soczewicą

Kategoria ZDROWA PRZEKĄSKA W tej kategorii jury konkursowe oceniało „małe co nieco” do zjedzenia w biegu.
Złoty medal dla Drobimex Sp. z o.o. za Przekąskę roślinną
Srebrny medal dla OSM w Łowiczu za Deser owsiany jagodowy
Brązowy medal dla Olewnik Sp. z o.o. za Kiełbaski roślinne z buraczkami

Kategoria NA KANAPKĘ Czyli pasty, smarowidła, pasztety i inne wegańskie cuda dedykowane do zastosowania na porcji świeżego chleba.
Złoty medal dla Drobimex Sp. z o.o. za Plasterki w stylu salami
Srebrny medal dla ZM „Pekpol Ostrołęka” S.A. za Pasztet z żurawiną
Brązowy medal dla Pamso S.A. za Pasztet z soczewicy

Tutaj znajduje się film z oceny.