prezentacja browaru – materiał nadesłany przez Browar Milicz
Browar Milicz to mały, lokalny browar położony na północy Dolnego Śląska. Założony został przez piwowara domowego Jacka Domagalskiego, który w większości wybudował go samodzielnie. Od samego początku działalności browar postawił na lokalny rynek i współpracę z lokalnymi restauracjami serwującymi najlepsze regionalne jedzenie.
Browar stawia na piwa lekkie i pijalne, dostosowane do pór roku. W ofercie można znaleźć między innymi piwo Grodziskie na upalne letnie dni, piwo z owocami In Bloom, a jesienią gdy robi się coraz chłodniej Koźlaka Jesiennego, przez cały rok dostępny jest Pils Milicki oraz Hubertówka piwo uwarzone specjalnie dla lokalu Hubertówka i dostępne tylko tam w wersji lanej.
W browarze odbywają się koncerty gromadzące sporą widownię, a weekendowe spotkania lokalnej społeczności przekształcają się w uczty kulinarne.
Do browaru bardzo chętnie zaglądają turyści odwiedzający Dolinę Baryczy, tu dowiadują się o turystycznych atrakcjach, trasach i miejscach, które warto odwiedzić.