prezentacja browaru – materiał nadesłany przez Browar Warszawski
CZERPIEMY Z HISTORII, TWORZYMY HISTORIĘ.
Browar Warszawski to innowacyjny projekt łączący ze sobą zarówno elementy kuchni, kultury oraz rozrywki. Zlokalizowany jest w samym sercu kompleksu Browarów Warszawskich. W ramach projektu funkcjonuje browar rzemieślniczy, restauracja serwująca nowoczesną kuchnię warszawską, klimatyczny cocktail bar w zabytkowych piwnicach leżakowni oraz restauracja włoska – Pizza Lecentano.
Browar Warszawski to nowe miejsce spotkań Warszawiaków oraz piwna atrakcja stolicy, którą trzeba odwiedzić. To jeden z największych i najnowocześniejszych browarów restauracyjnych w regionie. Produkuje 18 rodzajów wyśmienitego piwa rzemieślniczego, w tym legendarne smaki znane z czasów świetności dawnych Browarów Warszawskich.
Miesięczna produkcja piwa to 32, a roczna aż 384 tysięcy litrów piwa. Piwowarzy zadbali również o świeże, niefiltrowane oraz niepasteryzowane piwo, specjalnie przygotowane do zakupu na wynos. W Browarze można również kupić piwne akcesoria, souveniry oraz tradycyjne, domowe nalewki i przetwory, których smak pozwoli pobudzić wspomnienia o niezapomnianej wizycie.
Restauracja w Browarze serwuje współczesną zróżnicowaną kuchnię bazującą na dziedzictwie legendarnej gastronomii Warszawy i Lwowa. Dania te, urozmaicone przysmakami z różnych zakątków świata zabierają w niezwykłą kulinarną podróż. W menu restauracji można odnaleźć m.in. potrawy z opalanego węglem drzewnym Josper grilla, piwne bestsellery, świeże owoce morza, wyśmienite burgery oraz nietuzinkowe menu wegetariańskie. Restauracja niewątpliwie zaspokoi najbardziej wymagających koneserów i amatorów smaków.