prezentacja browaru – materiał nadesłany przez browar Brofaktura
W zabytkowej i całkowicie odrestaurowanej Hali Targowej w 2014 roku ponownie zaczęło tętnić życie, na pierwszym piętrze stanął specjalnie dopasowany do tych wnętrz Browar, warzelnia do 5 hl, 3 fermentory oraz 8 leżaków po 10 hl każdy. Pierwsze warki uwarzyliśmy już w sierpniu 2014 roku. Korzystając z najwyższej jakości słodu i chmieli od sprawdzonych dostawców, z którymi współpracujemy do dziś.
Poza klasykami nie boimy się nowofalowych styli jak IPA, piw leżakowanych w beczkach po Bourbonie, czy piw z dodatkiem owoców, kawy, tonki, wanilii i wielu innych dodatków.
Główny piwowar Bartłomiej Imieliński wraz ze swoim zastępcą Cezarym Ławeckim tylko w zeszłym roku uwarzyli piwa w aż 45 różnych stylach w tym 19 premierowych, za co zostali docenieni zdobywając aż 20 medali na ogólnopolskich jak i zagranicznych konkursach piwnych. Całkowity dorobek browaru w latach 2017-2022 to aż 45 medali.
Każdą butelkę nalewamy, kapslujemy i etykietujemy ręcznie i w ten sposób w roku 2021 wyprodukowaliśmy aż 104 071 butelek.
Poczynania naszych piwowarów można śledzić na co dzień korzystając z usług znajdującej się w hali restauracji, co razem tworzy koncept – Siedlecki Browar Restauracyjny BROFAKTURA.