Kierunek Convenience – nasza relacja Przedstawiciele najważniejszych producentów żywności gotowej spotkali się na corocznej konferencji Kierunek Convenience, organizowanej przez Bikotech. Piąta edycja Kierunek Convenience odbyła się w Zabrzu Poruszono tematy związane z nowoczesną produkcją oraz najnowszymi trendami na rynku dań gotowych. Stoisko Roboplast Stoisko Univar Stoisko Henkelman Janusz Paździora z Dohmeyer mówił o nowych technologiach w produkcji gotowych dań mrożonych Marek Zachalski z Centrum Monitorowania Rynku zaprezentował najnowsze dane rynkowe dotyczące kategorii dań gotowych Agnieszka Kawecka zrobiła furorę swoją prezentacją dotyczącą kierunków zmian opakowań do dań gotowych Joanna Gajda-Wyrębek opowiedziała o wymaganiach prawnych dotyczących substancji dodatkowych w daniach gotowych Ewa Przysiężna z HPP TradeBridge zaprezentowała możliwości utrwalania dań za pomocą wysokich ciśnień Lidia Jusis-Wójcik zaprezentowała ofertę Roboplast Ekipa Konspol-Bis uczestniczy w Kierunek Convenience od pierwszej edycji Nawiązują się nowe znajomości i umacniają stare Krótka przerwa na sok Zagadnienia technologiczne i nowe wyzwania zaprzątały umysły zebranych gości Zwieńczeniem obrad była wycieczka do kopalni Guido Pamiątkowe zdjęcie grupy w niebieskich kaskach