Kalafiorowe lody z Nowej Zelandii – w kierunku niemarnowania żywności?

Dbamy o zrównoważony rozwój i z dumą możemy powiedzieć, że nasza kremowa pyszność jest zrobiona z kalafiora, który w przeciwnym razie zostałby zmarnowany. Nawiązaliśmy współpracę z przedsiębiorstwem społecznym, które chroni niedoskonałą żywność. Od 40% do 90% nowozelandzkich upraw nie trafia na rynek, ponieważ mogą mieć niewłaściwy rozmiar, dziwny kolor lub po prostu nie być wystarczająco ładne, aby trafić do supermarketów – czytamy na stronie producenta.

EatKinda powstała z głębokiego pragnienia zmiany sposobu, w jaki nauka i technologia są wykorzystywane w sektorze pierwotnym. Mając wizję zrewolucjonizowania branży lodziarskiej, robimy pierwszy krok w kierunku stworzenia zrównoważonej i wolnej od zwierząt alternatywy dla tradycyjnych lodów, które smakują jak „prawdziwe”.

https://www.eatkinda.com/