Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe w Gdańsku z Browarem Amber
Wiosenne Warsztaty Sokownicze i Napojowe w 2023 roku odbyły się w Gdańsku. Przedstawiciele wiodących zakładów produkcyjnych sektora napojowego przyjechali nad brzeg Bałtyku aby, jak co roku, podyskutować o trendach i technologiach. Obradom patronował browar Amber – zakład z 30-letnią tradycją warzenia doskonałych piw na Pomorzu.
Jacek Grzech (Eurowater) opowiedział o najpopularniejszych metodach przygotowania wody w przemyśle napojowym
Jędrzej Gorczyński (Calvatis) mówił o higienie w pakiecie premium
Karolina Żbikowska (Realco) opowiedziała o enzymatycznych metodach usuwania biofilmu
Piotr Materek (Krones) opowiedział o optymalnym designie linii rozlewniczej do każdego zastosowania
Marek Skrętny (Browar Amber) przedstawił zebranym Gospodarza edycji – pomorski rzemieślniczy browar Amber
Mateusz Kawecki i Jan Kwiatoń (Anton Paar) przedstawili ofertę rozwiazań laboratoryjnych i procesowych
Monika Stoma (UP w Lublinie) przedstawiła przegląd światowych trendów w napojach i ambient marketingu